Erkul'dan Türkçülük Günü açıklaması

Erkul

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Türkçülük Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Erkul “Türkçülük Hareketi, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine geri dönüşün de adıdır. Türk, bir ırkın, bir etnik kökenin adı değil Orta Asya, Anadolu, Balkanlar ve Ortadoğu`da yaşayan İslam ile şereflendirilmiş zulme ve haksızlığa başkaldıran büyük bir milletin adıdır. Mücadele biçimi ve ortaya çıkardığı anlam açısından Türk düşünce tarihinde özel bir yeri bulunan Türkçülük Günü’nde tüm dava arkadaşlarımızın ve Türk Milleti’nin bu mana ve şuur dolu kutlu gününü kutlarım”dedi.

-Türk milliyetçiliğine sistemli saldırı var

Erkul “İçinde bulunduğumuz dönemde, küresel güç koalisyonu ve bunların içerideki acentesi olan Ak Parti iktidarının, Türk Milliyetçiliğini tahrip etme konusunda tartışmasız uzlaştıkları anlaşılmaktadır. Söz konusu iktidarın sürekli olarak Türk kimliği ve doğal sonucu olan Türk milliyetçiliğine sistemli bir şekilde saldırması tesadüfi değildir. Türk milletiyle sorunlu, geleceğiyle uyumsuz sadece ikbal peşinde milli her türlü kaynağı talanla meşgul Ak Parti iktidarının Türk Milletinin öz güveni olan Türk Milliyetçiliğini bu denli aşağılamasının da kimlere hizmet ettiğini açıkça ortaya koymaktadır”dedi.

-Bu oyun bozulmalıdır

Erkul şunları söyledi “ Milli bir hesaplaşma önce Cumhur Başkanlığı, sonra da 2015 yılında yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerinde sandıkta tecelli edecek, Türk milleti kendisine yönelik bu şer oyunu mutlaka bozacaktır. Dün olduğu gibi, bugünde Türk milletinin en doğru kararı vereceğine inancımız tamdır. Fakat Türk milliyetçileri, hali hazırda yaşanılan gerilim ve kaos ortamının gelecek açısından ne büyük bir tehlike ve tehdit içerdiğinin bilincindedir. Çözüm ve değer üretmekten uzak olan gayri milli politikaların hamisi konumundaki Ak Parti zihniyetinden kurtulmak artık bir zorunluluk haline gelmiştir. TBMM’de bu kadar sayısal çoğunluğa sahip Ak Parti Cumhurbaşkanı seçimini bile siyasi ikbal uğruna nasıl kullandığı, siyasal krize nasıl ortam ve zemin hazırladığı artık tüm açıklığıyla ortadadır”

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı